Koersbal

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Koersbal

 

Op de dinsdagmiddag wordt in t'Bynt door een gezellige club ouderen Koersbal gespeeld. Koersbal is net als Bowling of Jeu de Boules een sport voor alle leeftijden. Maar omdat het een spel is wat ook goed gespeeld kan worden bij een lichamelijk wat mindere conditie wordt het veel door ouderen beoefend.

 

 

Koersbal wordt binnen gespeeld op een mat waarop grenslijnen zijn aangegeven. Eén lijn in het midden van de mat en verder een lijn aan ieder uiteinde van de mat op een afstand van ongeveer 30 cm. Dit is het dubbel-scorevak. De ballen in dat vak tellen dubbel, mits het kleine witte balletje (de Jack), dat ingegooid wordt aan het begin van het spel, en dat zo doel bepaalt, eveneens in dat vak ligt. 
Het spel wordt gespeeld door 2 spelers met 4 ballen (zwart of bruin), waarbij het zwaartepunt iets uit het midden ligt zodat de bal altijd een boogvormige lijn (koers) beschrijft als ze op de juiste manier wordt gespeeld. Zoals veel sporten lijkt het makkelijker dan het is, maar dat maakt natuurlijk ook weer onderdeel uit van het plezier van dit spel!

 

Contactgegevens sportverenigingen

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.