Biljartclub "Trefpunt"

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

4e MOS Driebanden kampioenschap van Smallingerland 2014

Op zaterdag 18 januari wordt het 4e kampioenschap driebanden van Smallingerland gehouden in dorpshuis “het Bynt” in Boornbergum.
Na drie uitstekend georganiseerde toernooien in “hoofdplaats” Drachten zijn nu de buitendorpen aan de beurt.
Biljartclub 't Trefpunt uit Boornbergum gaat er dit jaar voor zorgen dat deze biljarttraditie op een goede manier wordt voortgezet.
Naast het feit dat we trots zijn het toernooi te kunnen organiseren is het mooi dat de huidige kampioen Bouke van der Woude zijn titel bij zijn eigen club en in eigen zaal kan verdedigen

Alle biljartclubs van Smallingerland krijgen de mogelijkheid spelers in te schrijven.
Bij de organisatie zijn 17 biljart clubs bekend binnen onze gemeente.

Aan het kampioenschap kunnen 32 spelers deelnemen, die op 4 tafels de strijd zullen aangaan.
De spelers worden verdeeld over 8 poules. In iedere poule spelen alle spelers eenmaal tegen elkaar. De winnaars van de poules gaan naar de kwartfinale.
Vooraf is bepaald welke poulewinnaars elkaar treffen in de kwartfinale.
De vier winnaars van de kwartfinales gaan door naar de halve finale, waarin iedere speler weer één wedstrijd speelt.
De winnaars hiervan bekampen elkaar daarop in de finale.
De speler die deze finale wint mag zich een jaar lang Driebanden kampioen van Smallingerland noemen.

Biljartclub 't Trefpunt heeft zelf de beschikking over 2 biljarts in ons mooie dorpshuis “het Bynt”. Voor dit kampioenschap zullen tijdelijk 2 even grote biljarts worden bijgeplaatst.
Daarnaast moet de juiste verlichting worden aangebracht en nog te installeren elektonische scoreborden gaan de spelers en het publiek continue op de hoogte houden van de standen bij alle wedstrijden.
Voor een  kleine vereniging als 't Trefpunt ( 25 leden ) is dit een stevige klus.      Naast veel tijd gaat het natuurlijk ook de nodige euro's kosten.
Hoofdsponsor de MOS geeft een goede financiele ondersteuning en de deelnemers ( of hun club) betalen inleg.
Verder hopen we op ondersteuning van de middenstand van ons mooie dorp.
Het dorp wordt immers extra op de kaart gezet.
Uiteraard is het niet verboden voor ondernemers buiten ons dorp om ook te hulp te schieten.

De wedstrijden beginnen op 18 januari 2014 om 10.00 uur. De spelers moeten om 09.30 uur aanwezig zijn voor toelichting en informatie over toernooi en spelregels.
Na de officiële opening gaan we dan van start met de, hopelijk spannende, wedstrijden die tot ongeveer 17.00 uur zullen duren.
Publiek is gedurende de gehele dag van harte uitgenodigd.
Kom genieten van mooie biljartwedstrijden en van de gezellige sfeer in ons dorpshuis. Lekkere hapjes en drankjes zijn volop aanwezig.

Ook niet biljarters, kom eens langs. Misschien wordt u geraakt door dit mooie spel.
Alle verenigingen staan open voor meer leden.


Namens de organisatie commissie,

Ale de Vos (secretaris)

06-10570002
afdevos@hotmail 

 

Bouke van der Woude driebanden kampioen 2013 van Smallingerland 

 

DRACHTEN - In het, door BC DC Drachten perfect georganiseerde MOS toernooi om het driebanden kampioenschap van Smallingerland, werd Bouke van der Woude van biljartclub ’t Trefpunt de grote winnaar.


In de ochtenduren gingen 32 biljarters van 9 Smallingerlandse clubs in de hoop op een goed resultaat van acquit. Uit de 8 voorronden met 4 spelers ging, onder grote publieke belangstelling, alleen de poulewinnaar door naar de kwartfinales.

 

Dit waren Willem Frieswijk (Philips), Johan Alma (Que Action), Jappie Boersma (N Joy), Martin Liefrink (BC DC DCrachten), Bouke van der Woude (’t Trefpunt), Richard Keuning (Cue Action), Lieuwe de Vries (Cue Action) en Quoc Anh Tran ( De Wieken). Ook de regerend kampioen, Jitze Wijbenga, sneefde in de poule. In de voorronden hadden Johan Alma en Bouke van de Woude een sterke indruk gemaakt. Bouke maakte daarin een serie van 7 caramboles. Alma werd door zijn goede spel echter getipt als de toekomstige kampioen. In de kwartfinale had hij in Martin Liefrink een geduchte tegenstander. Toen Martin in de vierde beurt een serie maakte van 6 caramboles, leek aan de aspiraties van Johan een eind te zijn gekomen. Leek, want hij knokte zich terug in een ware thriller, waarvoor Hitchcock het scenario kon hebben geschreven. De partij eindigde onder een summum aan spanning in een remise. Waar in deze gevallen in het voetbal penalty’s de beslissing moeten brengen, werd in dit geval gekozen voor acquitstoten. Bloedstollend was het, want pas de 14e stoot werd gemist door Martin.

 

De andere halve finalisten waren Jappie Boersma, Bouke van der Woude en Quoc Anh Tran. Ook in de halve finale was de spanning te snijden. De grote favoriet Johan Alma moest daarin zijn meerdere erkennen in Bouke van der Woude. Op de andere tafel was Quoc Anh Tran te sterk voor Jappie Boersma.
De finale tussen Tran en Van der Woude werd een anti climax. De Vietnamees bezweek onder de druk van de finale, terwijl zijn opponent rustig en koel zijn caramboles maakte. Na zijn serie van 4 caramboles was het verzet helemaal gebroken. Van der Woude maakte zijn 10 caramboles in 17 beurten. Tran was toen nog niet één keer trefzeker geweest.

 

bron: SmelneSport van SmelneFM 20 januari 2013

 

 

Biljartclub "Trefpunt"

 

 

De biljartclub speelt in Dorpshuis het Bynt op de donderdagavond. Van augustus tot mei wordt in een sportieve en vriendschappelijk sfeer competitie gespeeld. Er kan met clubkeu’s gespeeld worden, eigen materiaal is dus niet noodzakelijk. De competitie wordt gespeeld door een A en een B groep op twee biljarttafels. Door het jaar zijn ook diverse speciale activiteiten als Kerstbiljart, Driebandentoernoei, de wedstrijd Nij Beets – Boornbergum en de slotavond met buffet.

 

 

De ongeveer 25 leden, van jong tot oud en allerlei pluimage, zijn afkomstig uit de dorpen en omgeving. We kunnen wel wat nieuwe leden gebruiken voor onze gezellige club. Geinteresseerden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen op de donderdagavond. Steengoed kunnen biljarten zoals Bouke is niet nodig, plezier en een goed humeur zijn voldoende!

 

Contactgegevens sportverenigingen

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.