Flitsend Spiker Festival

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail


Zaterdag 28 maart 2015 was dorpshuis ’t Bynt voor de 3e keer het decor voor het Spiker Festival Bombats. Georganiseerd door dezelfde enthousiaste vriendengroep. Een gevarieerd programma voor muziekliefhebbers en een gezellige avond voor Boornbergum en wijde omtrek met als optredende bands: SCAR, North Phunk en Harige Harry & de Ladyshavers.
Ondanks dat het Nederlands Elftal die avond een belangrijke kwalificatie wedstrijd tegen Turkije speelde was het gezellig druk in ’t Bynt.  Dit feest gemist? Dat is jammer! Wat heb je gemist?
Na de opwarming door onze huisband, maakte SCAR op het podium haar debuut. Deze band met ook een aantal plaatselijke muzikanten speelde met durf, flair en overgave. Niet verwonderlijk dat het publiek zeer enthousiast reageerde en lekker meedeed.
 

 
 
Terwijl de huisband weer speelde werd het podium klaar gemaakt voor de maar liefst 9 muzikanten sterke formatie NorthPhunk. Deze Fries/Groningse band verraste het publiek met gevoelvolle soul, lekkere R&B en swingende funk. Muzikaliteit , plezier en uitstraling spatte er werkelijk van af. Een aanrader voor de liefhebbers.
Onze huisband vervolgde met een heuse battle: gitaar tegen drums. Met veel passie gebracht, dat konden de bezoekers wel waarderen: 4 rijen dik dromden samen om de huiskamer setting die speciaal in de zaal voor onze huisband was ingericht.
 


 
Als uitsmijter stond Harige Harry en de Ladyshavers op het programma. Een aankondiging die de band uit Groningen meer dan waar maakte: dampende jaren ’50 & ’60 rock met een vette knipoog, gecombineerd met moderner en Nederlandstalig werk in een rock 'n roll jasje. Een mooie afsluiter van een zeer geslaagde avond.
 

 
 

Speciaal woord van dank aan de vrijwilligers, de bandleden, PA, medewerkers en bestuur van ’t Bynt, onze sponsors Haarstijl Femmy en de Oudejaarsploeg. Zonder al deze mensen is het organiseren van een dergelijke avond niet mogelijk. En uiteraard bedanken we natuurlijk alle bezoekers voor hun komst en de gezelligheid!
 
Tige tank, tot volgend jaar!
Wil je nog meer foto’s zien of gewoon nog even nagenieten? Dat kan op onze facebook pagina: facebook.com/spikerfestivalboornbergum.

De Spikers
 
 
   
Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.