Onderwaterwereld aan de Tymen de Boerwei

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Spelweek 2014 Boornbergum 

 

 

 

13, 14 en 15 augustus was voor alle basisschool kinderen de spelweek met als thema: "Onderwaterwereld"
Woensdagochtend om 10 uur stonden de vrijwilligers en vééél materiaal klaar in de speeltuin van de Tijmen de Boerwei.
Het timmerdorp werd geopend door Kikker en Krokodil, die de kinderen vertelden wat de bedoeling was: Hutten Bouwen en versieren, voor de mooisten en het meest volgens thema gebouwd en versierd wachtte een prijs!
Na het "It giet Oan!" van Kikker stormde de jeugd het veld op.

 

 

 

 

Tussen de middag waren er vissticks en patat, wat meest gezellig werd opgepeuzeld in de zelfgemaakte hut. Ook de twee party-tenten waren nuttig want er viel nogal eens een buitje.
Het educatieve deel van de dag met een echte vismeester ging wegens ziekte van hem helaas niet door. Een enkel sip gezichtje maar gelukkig ging het merendeel lustig verder met het versieren van de hutten. Er werd geverfd, geknipt, gekleurd en geplakt!

 

 

Zo begon ook de tweede dag en de hutten werden echt mooier versierd dan ooit. Voor tussen de middag waren er broodjes knakworst, die waren in een mum van tijd soldaat. Toen was het tijd voor de rondgang van de jury, die nam uitgebreid de tijd om na te vragen hoe de hut bedoelt was, hoe het thema naar voren kwam en wie eraan gebouwd hadden. De prijzen waren: snoep, en ook voor de niet prijswinnaars viel er wat te zoetekauwen.
In de middag was er dolle pret met waterspelletjes en sávonds de traditionele viswedstrijd. Hierbij was de vismeester met een helper aanwezig, hij liet mooie truukjes zien zoals een vis bevrijden van een te diep ingeslikte haak, met hulp van: een stokje!

 

 

Vrijdag was het laatste onderdeel: een Verrassingsuitje van de MOS. Met een volle bus vertrokken we naar het Blote Voeten pad bij Opeinde. Hier werd de jeugd eerst door twee medewerkers van Staatsbosbeheer onthaald op allerlei leuke dierenwetenswaardigheden. Maar daarna ging het helemaal los! Lekker met de blote voeten door gras, zand, water en blubber. De meesten hoefde je niet te vertellen wat te doen, een sloot bijvoorbeeld, waarom zou je daar langs lopen als je er ook door kan? Het duurde niet lang of de eersten zaten onder de modder. Na een paar uren spelen, donderjagen en ravotten kon er wat gegeten en gedronken worden en natuurlijk droge kleren aan voor in de bus terug.

 

 

We kijken terug op een korte maar uitbundige spelweek. Een enkel onderdeel ging niet door en natuurlijk zijn er pleisters geplakt en traantjes vergoten. Het plezier en enthousiasme van de vrijwilligers en natuurlijk de kinderen was groot en dat doet je nu alweer uitkijken naar de volgende Spelweek!

Gedurende de Spelweek en ook daarna is er steeds nieuws en zijn foto's te vinden op:
Je kan je ook aanmelden op deze (openbare) pagina voor Helper van de Spelweek 2015!
Organisatie van de Spelweek email kan ook: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  
Alle foto's vind je hier: timmerdorpwaterspelletjes en vissenverrassingsuitje.
Foto's als diashow: timmerdorpwaterspelletjes en vissenverrassingsuitje.
 
Tonni de Boer, vrijwilliger 
 
 
  

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.